Reacties

 

Hieronder vindt u een aantal reacties van nabestaanden met wie ik samen een afscheidsdienst heb mogen verzorgen.

 

Heeft u zelf een ervaring met mij en mijn dienstverlening? Dan nodig ik u graag uit om hier een reactie achter te laten. Het helpt anderen, die mij nog niet kennen, een beeld te vormen van hoe ik werk en wat zij kunnen verwachten. Alvast hartelijk dank.

 

 

 

 Beste Anita,

 

Ik wil je nogmaals bedanken voor de liefdevolle begeleiding bij het overlijden van mijn schoonzus. Het is meer dan professioneel.

Je was een grote steun en ik zal er met veel waardering en een warm gevoel aan terugdenken. Jij bent heel bijzonder.

 

Lieve groet Maria Naezer - Arendsen

Beste Anita,

 

Bij deze wil ik jou nogmaals heel hartelijk bedanken voor de inzet, betrokkenheid en toewijding bij het afscheid van mijn vrouw Ans.

Het was voor mij en mijn familie hartverwarmend hoe je ons hierin heb begeleid. Ook het door jou samengestelde afscheidsboekje voor een gedeelte met jou eigen teksten zijn zo herkenbaar voor mij en passend bij het leven van Ans.

Ook jou omgang met mijn kinderen en kleinkinderen was heel bijzonder.

Hier kijk ik heel goed en mooi op terug.

Anita, heel veel dank voor de warmte die je ons hebt gegeven.

 

Groetjes, Ben Arendsen.

Beste Anita,

 

Alles is geregeld en nu is het tijd om de balans op te maken van de laatste roerige weken. Tijd om jou nog eens persoonlijk te bedanken voor alle steun en meedenken na het overlijden van onze moeder. Je was onze rots in de branding en wj denken met dankbaarheid terug aan de manier waarop je zoveel voor ons regelde. We weten dat dit jouw werk is maar het voelde als of er een familielid bij ons was. Nogmaals dank, wij hebben vrede met de nieuwe situatie. Het is goed.

Wij hopen dat je nog, zeer veel mensen op deze manier kunt bijstaan en wensen je heel veel succes en geluk in je persoonlijke leven.

Met een warme groet ook namens mijn broers.

 

Riet Myronidis-v. Megen

Hallo Anita,

 

We hebben een prachtig afscheid gehad van ma. Jouw begeleiding hierin was zeer belangrijk, hier zijn we jou enorm dankbaar voor Anita! Ma is trots, dat voel ik. Dat mooie afscheid, daar kunnen we fijn op terugkijken en mee door. Nogmaals dank hiervoor. Wij wensen jou en jouw naasten fijne feestdagen en alle goeds toe voor de toekomst.

Hartelijke groetjes,

 

Fam. Willemsen.

Hallo Anita,

 

Ik wil je nog heel erg bedanken voor de goede zorgen rondom de uitvaart van mijn vader. Het was helemaal goed. Zelfs de kleinste details zoals het meelopen naast de kist naar het graf ( waar we zelf niet aan gedacht hadden) maakte het voor ons zo fijn. We kijken er echt met een heel goed gevoel op terug.

Met vriendelijke groet,

 

Daphne Kuilman

Wij willen jou bedanken voor de rust, structuur en duidelijkheid die wij mochten ontvangen tijdens jou aanwezigheid bij het verlies van onze vader en schoonzus. Het was de helpende hand in deze moeilijke periode.

Beste Anita,

 

Ruim twee maanden voor het overlijden van mijn vrouw Dilly ben je voor het eerst bij ons thuis geweest. Ze vertelde aan Anita dat ze de uitvaart graag zelf wilde regelen en het afscheid vorm wilde geven. Daar heeft Anita goed gehoor aan gegeven want alles is gegaan zoals Dilly het graag wou. Anita heeft bij de crematie de familie er goed bij betrokken. Het herinneringsboek had je perfect gemaakt precies zoals haar levensloop is geweest in haar leven. Iedereen die het heeft gezien vind het prachtig.

 

Ondanks het verdriet en heftige periode kunnen we terug kijken op een mooi afscheid waar jij een grote rol in had. Ook de dankbetuiging kaartjes waren mooi. Dank je wel dat je dat allemaal voor ons hebt gedaan.

Met vriendelijke groet,

 

Gerard Punter

Beste Anita,

 

Ik wil je via deze weg nogmaals danken. Je betrokkenheid bij Sara haar afscheid hebben we als zeer warm ervaren. We hebben ook veel complimenten gekregen over de uitvaart er alles eromheen. Je was erbij op de twee zwaarste dagen van ons leven: de dag van het sterven en de dag van het afscheid van onze eerste en enige dochter. Het contact met jou en idee dat alles goed geregeld was heeft me een stuk verlichting gegeven in deze moeilijke tijd. Heel, heel veel dank!

Mocht je ooit nog eens in de buurt zijn.. Je bent van harte welkom!

Beste Anita,

 

Hierbij willen we jou bedanken voor de plechtigheid van mijn man kees hij was heel mooi je nam die Donderdag ochtend alle tijd voor mij en mijn dochter wij hadden ideeën en je kwam zelf ook met suggesties het was een mooie dienst

Dank hier voor.

 

Mevr. van Loghem-Spaan

Hoi Anita,

 

We zijn als Familie erg tevreden hoe het en ander is gegaan afgelopen tijd.

De dag van crematie is prima en naar aller tevredenheid ingevuld.

Jij verdient een groot compliment.

Dank hiervoor.

 

Familie van den Boom-Lukkassen

Dank je wel, Anita.

 

Het was heel prettig om met je samen te werken, je begreep ons, nam de tijd en hebt ons goed door het proces heen geleid. We waren heel blij met jou!

 

Hartelijke groet,

Hannie de Bruin

Beste Anita,

 

Hiermee wil ik, ook namens Desiree, je nogmaals hartelijk bedanken voor de verzorging van de mooie crematiedienst van Peter. Alles was prima verzorgd en wij hebben veel reacties gekregen dat het een heel mooie dienst was.

Wij denken dat Peter zelf heel tevreden is geweest over zijn afscheid. Het was volgens zijn wens, niet te veel mensen, mooie muziek en toespraken. Ook het paviljoen was precies wat hij graag zou hebben gewild, omgeven door de natuur (hij had een hekel aan gesloten ruimtes) en intiem.

Het persoonlijk contact met jou hebben wij als heel waardevol ervaren.

Nogmaals heel veel dank hiervoor.

 

Met vriendelijke groeten,

Elly Engel-Polhuis

Op 19 Februari 2017 zijn wij veel te vroeg, maar trots ouders geworden van onze jongens Koen & Daan. Een roze wolk is waar wij ontzettend hard vanaf werden gegooid maar waar voor ons Anita op dat moment was om ons op te vangen.

 

De begeleiding vanaf de 1e dag dat wij thuis waren gekomen met de jongens tot de laatste dag van het afscheid, hebben wij als zeer prettig en vooral warm ervaren.

 

Anita is voor ons meer dan alleen de 'Uitvaartverzorgster' geweest, een steun, een deel van ons gezin.

‘t gras waardoor onze val een wat zachtere landing heeft kunnen krijgen.

 

Dankjewel Anita voor alles!

 

Linda & Jurgen & de mannen

Lieve Anita,

 

Begin deze maand moesten wij helaas afscheid nemen van onze lieve dochter. Veel te vroeg. Ze was pas anderhalf jaar.

 

We zijn je erg dankbaar voor de betrokken, open en liefdevolle manier waarop je ons meegenomen hebt in de wereld van de "uitvaart". Mede dankzij jou is het laatste afscheid van onze lieve Sara extra warm en persoonlijk verlopen. Niets was te gek en alles mocht gezegd worden.

We voelden ons erg gehoord. Tot in de kleinste details was alles geregeld. Precies zoals ik het in mijn hoofd had en eigenlijk nog mooier.

 

Naast dat we het afscheid zelf als erg waardevol ervoeren, hebben we ook vele reacties ontvangen op de afscheidsdienst. Jouw ideeën hierbij zijn van groot belang geweest en dat geeft ons ook een extra goed gevoel.

 

Dank je wel, lieve Anita!

 

Hartelijke groeten,

Edwin en Lisa Vosman

Lieve Anita,

 

Hierbij willen wij je nogmaals heel hartelijk bedanken voor de goede en liefdevolle verzorging van de uitvaart van onze kleindochter Sara.

Het was een prachtig afscheid en we kregen heel veel complimenten over hoe mooi het was verzorgd en vormgegeven. De mooie herinneringen aan deze dag zullen ons vast en zeker helpen bij het verwerken van het verlies van Sara.

 

Met vriendelijke groeten,

Gerard en Anneke de Ridder (ouders van Lisa)

Lieve Anita van Cuijk-Toonen

 

Wij willen u nog hartelijk bedanken voor alles wat u voor ons heeft betekend na het overlijden van onze lieve moeder.

 

Geweldig zoals u het heeft gedaan. Een roos met een knuffeltje, op de plaats waar mama lag opgebaard.

Een prachtige speech. Het mooie verhaal over de rozen. Op een subtiele manier vertellen dat ook rozen lelijke blaadjes hebben. Wij begrepen heel goed hoe het in elkaar stak. Het geven van een roos aan mijn vader, vond ik ook hartverwarmend. U heeft overal aan gedacht.

Het naar voren schuiven van mijn tante om een roos bij mama te leggen. U heeft er voor ons een onvergetelijke dag van gemaakt.

 

Zo zou mama het ook gewild hebben!

 

Nogmaals onze hartelijke dank,

Nicle en Ernie Reurink

Lieve Anita,

 

Wat was jij een grote steun afgelopen donderdag bij de crematie van onze lieve moeder! Je gaf mij zoveel kracht, waardoor ik mooie dingen kon doen! En jouw woorden zo mooi en lief! En vooral passend.

 

Dank je namens mij, Ernie en familie Reurink

Dag Anita,

 

Nu het mooie afscheid van onze moeder achter ons ligt wil ik jou bedanken voor de warme, mooie en vakkundige begeleiding die wij van jou kregen! Je hebt ons alle zeven mooi onze dingen laten zeggen en doen en daarbij de regie gehouden. Daarom is het ook zo'n mooi afscheid geworden, een dierbare herinnering voor ons. Dank je wel Anita, namens mijn broers en zussen,

Jos, Marga, Bernadette, Gemma, Carla , Frans

 

Lieve groeten Anne Marie Knaven

Beste Anita,

 

Bij deze wil ik je nogmaals bedanken voor de begeleiding deze week. Mede door jou inzet is het een afscheid geworden zoals Gerrie had gewenst. Ik wens je al het beste toe.

 

Gr. Theo Berndsen

Op 19 februari hebben wij als oma en opa plotseling afscheid moeten nemen van Koen en Daan. Waar ons Linda en Jurgen zich zo op verheugd hadden kwam binnen 24 uur een eind aan. We hebben een prachtig en lief en warm afscheid gehouden die wij nooit meer zullen vergeten.

Heel veel dank aan Anita van Cuijk Toonen. Wat een "warme" deken en een vakvrouw die haar werk met haar hart doet. Wij moeten verder ....maar zullen het nooit vergeten,

 

Helma en Henk.

Dag Anita,

 

Na onze ervaring met jou na het overlijden van mijn moeder in november 2015 wisten we wel wie ook de crematieplechtigheid van mijn vader in februari dit jaar 2017 moest gaan begeleiden. Je hebt dat gedaan alsof je een zus van ons was.

Alles is bespreekbaar met je waarbij je zelf goeie en mooie ideeën aandraagt.

We hebben vaak gehoord dat beide plechtigheden zeer mooi en respectvol waren.

Wij willen je daarvoor nogmaals bedanken.

 

Met vriendelijke groeten,

Fam. K. Vos

Beste Anita,

 

Mede namens mijn vader en zus wil ik je graag bedanken voor de fijne begeleiding bij het afscheid van onze moeder en vrouw. Wij hebben jouw inbreng als heel prettig ervaren en wij vonden je zeer ter zake kundig. Mede dankzij jou is het een mooie uitvaart geworden.

 

Met vriendelijke groet,

Marieke Horbeek

Beste ( lieve ) Anita,

 

Ik wil je heel graag bedanken voor de liefdevolle en professionele begeleiding na het overlijden van mijn moeder. Ik merk, nu we een week verder zijn, hoe belangrijk zo’n afscheid is. Ik heb vorige week niet alleen afscheid genomen van mijn moeder maar ook van mijn vader. Dat kwam voor mij als een verrassing. Maar de manier waarop je mijn vader hebt geïntegreerd in het afscheid van mijn moeder was fantastisch. Ik heb eigenlijk geen woorden voor jou begeleiding. Het was MEER dan liefdevol en professioneel.

 

Het is MEER dan een 10+. Het was alles…

En dat maakt dat het GOED is!

 

Lieve Anita, jij zult altijd verbonden zijn met het afscheid van mijn vader en moeder. Ik kan daar met een super fijn en warm gevoel op terug kijken. Het maakt, dat het afscheid makkelijker wordt.

Heel, heel erg bedankt.

 

Hartelijke groet,

Maria Naezer

Dochter van mw Arendsen – Mulder.

Dag Anita,

 

Mede namens mijn moeder en mijn zus wil ik je bedanken voor de aangename manier waarop je ons hebt begeleid bij het regelen van alles rondom het afscheid nemen van Frits. Ook veel dank voor de fijne wijze waarop je tijdens de uitvaartbijeenkomst hebt gesproken. Wij vonden het een mooi geheel vormen.

 

met hartelijke groet,

Serge

Beste Anita,

 

In de voor ons moeilijke tijd als familie, ben je een grote steun geweest, voor en tijdens de afscheidsdiensten van onze moeder en zus, die kort na elkaar zijn overleden.

Op zeer professionele wijze heb je de diensten begeleid, ook nu krijgen we nog de complimenten, van mensen die aanwezig zijn geweest, dat zij de diensten mooi en respectvol hebben ervaren.

Hartelijk dank hiervoor.

 

Mvrgr. Wil en John van der Last

Bij het overlijden van mijn moeder, mei jongstleden, zijn wij tijdens de afscheidsdienst bijgestaan door Anita van Cuijk-Toonen uit Nederasselt.

 

Deze begeleiding is voor ons een grote steun geweest en heeft rust gebracht in een moeilijke periode. Anita heeft een ochtend bij ons thuis doorgebracht om te bespreken hoe wij de afscheidsdienst wilden vormgeven en hoe we dat zouden uitvoeren.

De rust die ze uitstraalde en de ruimte die ons gelaten werd samen met de ideeën die Anita aanreikte hebben als resultaat gehad dat er een afscheidsdienst ontstond waar we toen een heel goed gevoel over hadden en nu nog hebben.

De dienst werd geleid door Anita. Het werd een waardig en rust uitstralende dienst, die, naar wij later hoorden, ook door de andere aanwezigen als zeer respectvol en warm ervaren werd.

Beste Anita

 

Graag wil ik je hartelijk danken voor de begeleiding van de afscheidsbijeenkomst van mijn vader en vooral het memorandum.

 

Vriendelijke groet

Diny Flierman

Vanaf vandaag…..

Ja…..dan komt toch dat moment in je leven dat je één van je ouders moet begeleiden naar haar laatste rustplaats.

Ons mam.

Weken van intensieve zorg in ziekenhuis én thuis werden dagen van intensief afscheid nemen.

Dagen die in de lijn van de weken ervoor werd voortgezet; zoveel mogelijk zelf regelen en verzorgen.

Samen zijn en zolang mogelijk nog samen thuis blijven.

 

Maar bij een overlijden zijn er toch hele andere zaken te regelen dan dat je vooraf had kunnen bedenken. Ook daar wilden wij het als gezin zoveel mogelijk zelf doen en de wensen die ons mam nog had trachten te vervullen.

Van het maken van de grafkist tot het delven van het graf.

Van het ontwerpen van de rouwkaart ter kennisgeving tot het gedachtenisprentje bij de uitvaart.

Van de persoonlijke verzorging van ons mam na haar overlijden tot echt het allerlaatste moment…

Van…….tot…….

Anita (van Cuijk-Toonen) kwam op ons pad en “liep met ons mee”.

Ze had oog én oor voor alles wat we graag voor ons mams afscheid wilden.

Ze adviseerde en hielp ons daar waar nodig was. Het was ons afscheid en dat benadrukte ze ook.

Alle persoonlijke zaken….daar ging ze in mee.

Geen oordeel, geen “moeten”….nee….zoals wij het graag wilden.

Uiteraard regelde zij alle zakelijke kanten betreffende de uitvaart, daar hadden wij geen omkijken naar, maar ze bleef wel in de gaten houden wanneer het moment van de te regelen zaken geschikt voor ons mam én ons was. Dat was fijn.

 

En dan komt dat moment; de laatste woorden, de laatste strelingen, de laatste zoenen…..

Afscheid is genomen, de kist gaat gesloten worden…

Bijzonder.

Mede doordat Anita daar het voortouw in nam en ons daarin begeleidde, ondersteunde en troostte.

Dit is waar het bij ons thuis altijd om ging en blijft gaan…..Samen!

En dat voelde ze goed aan.

Je had ook niet het gevoel dat zij als uitvaartbegeleider bij ons was, het voelde als eigen.

 

Op een snikhete dag mochten we ons mam van thuis uit naar de kerk dragen en van daaruit naar het kerkhof. We mochten dit afscheid met heel veel mensen delen en dat maakte deze dag nog warmer.

Anita was niet altijd in zicht maar je wist gewoon dat ze er was. Je wist dat zij alles zou regelen.

 

Een recensie voor een uitvaartbegeleider schrijven is wel het laatste waaraan we gedacht zouden hebben bij de nasleep van ons mams uitvaart. Uiteraard heeft dit alles een hele zakelijke kant maar door het werk van Anita lijkt dat een “bijzaak” geworden te zijn.

Je hoort wel eens dat er bij een uitvaart best veel mogelijk is, als je je wensen maar uit.

Door het vertrouwde gevoel dat Anita je direct gaf konden we, ondanks ons verdriet, alle wensen uitvoeren. We kijken heel erg dankbaar terug op dit prachtige en liefdevolle afscheid.

 

Dank je wel Anita.

Beste Anita,

 

Begin mei heb je ons geholpen met het afscheid van mijn vader. Mijn ouders zijn gelovig en de kinderen zijn dit niet. Jij hebt ons geholpen om hier een mooie balans in te vinden. Mede door katholieke gebruiken op een eigentijdse manier in te vullen, waardoor eenieder zich er in kon vinden. Het is een heel persoonlijk afscheid geworden, waarin ieder op zijn of haar manier afscheid kon nemen. Wij kijken hier dan ook heel tevreden op terug. Nog bedankt hiervoor.

 

Met vriendelijke groet,

Maureen Bouwhuis-van der Heiden

Bedankt dat jij ons zo goed hebt geadviseerd en begeleid bij het afscheid van Nel, mijn vrouw en onze moeder. Dankzij jouw adviezen hebben wij de afscheidsdienst heel persoonlijk kunnen maken. wij kijken hier met veel tevredenheid op terug.

 

Kees, Linda, Karin, Irma

Lieve Anita,

 

Bij de vele bedankjes en lieve woorden wil ik nogmaals dank zeggen voor het begeleiden en uitvoeren van de begrafenis van onze lieve moeder. Zo rustig en alle tijd te nemen voor zoiets belangrijks vind ik erg professioneel. Accuraat, meedenkend en rustig blijven. In een woord fantastisch in deze zo moeilijke tijd voor ons als familie.

 

Met lieve groet,

Trudy en Gert Thijssen

Lieve Anita,

 

2 maanden geleden hebben wij afscheid moeten nemen van opa. Jij hebt ons van begin tot eind hierin begeleid. Dit hebben wij als zeer fijn ervaren. Je legde alles uit. En als we het niet meer wisten legde je het nogmaals uit. De avondwake, kerkdienst en crematie waren heel mooi. Het was een mooi en dankbaar afscheid voor opa.

 

Veel liefs.

Maikel & Daisy

Hallo Anita,

 

Ja en dan krijg je om 08.10 een telefoontje dat je moeder is overleden! Verdriet angst paniek wat nu! Erg fijn dat er op dat moment iemand is die met je meedenkt en meevoelt. Dingen van je kan overnemen, maar vooral dat alles bespreekbaar is. Niets is vreemd of raar en samenkomen tot een mooi en dierbaar afscheid, vanuit de gedachtegang van mama. Anita heel erg bedankt, namens allemaal, en ik stond er niet alleen voor, en kijk er met een goed gevoel op terug.

 

Met vriendelijke groet,

A van der Velden

Lieve Anita,

 

Dankbaar zijn we jou voor alles wat je voor ons hebt gedaan.

De manier waarop jij met ons de crematie van onze An hebt voorbereid hebben wij als zeer prettig ondervonden. Het gesprek thuis was zeer ontspannen, met een lach en traan hebben we kunnen vertellen aan jou hoe onze moeder in het leven stond. De manier waarop jij een beeld probeerde te krijgen middels vragen die je stelde was zeer prettig. De dienst zelf was zo als wij het graag wilde en jouw mooie gedichten en de goede zorgen voor ons en de rest van de mensen hebben er voor gezorgd dat het een mooie dienst was. Achteraf hoorden we alleen maar positieve geluiden over jou en de dienst. Nogmaals hartelijk dank voor alles en blijf dit beroep vooral doen, je bent er een kei in.

 

Xxx

Familie Waagemans

Lieve Anita,

 

Dank je wel voor het fijne gesprek dat mijn man en ik met jou hebben mogen voeren, over mijn pap, jij voelde ons gelijk aan, en dat voelde zo goed. Dank je voor de mooie verzorging van de crematie van pap, jou spreken en jou houding naar ons en pap toe was zeer waardig. Als ik een cijfer zou moeten geven werd dat een 10 met een griffel. En het mooie herinneringsboekje wat je gemaakt hebt, zullen we koesteren... Dank je wel voor alles...

 

Lieve groet,

Corina Groot

Anita,

 

We willen je bedanken voor de wijze waarop je ons hebt geholpen om afscheid te nemen van onze broer en moeder tegelijk. Het laatste wat wij na hun plotselinge overlijden konden doen, is er een waardig afscheid van maken. Mede door jouw inbreng en begeleiding tijdens de uitvaart zijn we daarin geslaagd. We hebben heel veel positieve reacties gekregen op de wijze waarop je de kinderen en kleinkinderen erbij betrokken hebt. Heel veel dank daarvoor. Ondanks het verdriet, kunnen we daarom terugkijken op een mooi afscheid.

 

Familie Heuver

Lieve Anita,

 

Vanaf het moment van onze kennismaking tot en met de prachtige uitvaartdienst heb je ons fantastisch begeleid! Ons moeder is op een mooie manier herdacht en we zijn dankbaar en blij dat we jou hiervoor hebben uitgenodigd. Bewondering en respect voor iedere gedachte en handeling die je namens ons, voor ons en onze moeder hebt gehad en uitgevoerd. Dank dank dank hiervoor, ook namens de familie natuurlijk.

 

hartelijke groet

Danielle

Beste Anita,

 

Wij zijn erg goed geholpen met het invullen van de uitvaartdienst van onze man, vader en schoonvader. U voelde ons erg goed aan, en kwam met goede ideeën. Zo werd de dienst helemaal eigen gemaakt. Voor, tijdens en na de dienst zijn wij door u erg goed bijgestaan. Hier zijn wij u erg dankbaar voor.

 

Groetjes Familie Gemmink

Beste Anita,

 

Heel hartelijk dank mede namens mijn schoonmoeder en andere familieleden voor het prettige gesprek vooraf en de begeleiding tijdens de uitvaart van mijn schoonvader. Je hebt een hele last van onze schouders genomen tijdens de droeve dagen. Ook hartelijk dank voor het prachtig uitgevoerde boekje, waardoor wij de hele plechtigheid nog eens kunnen doorlezen.

 

Herman Sluis

Beste Anita,

 

Mijn moeder, zus en ik zijn je zeer dankbaar voor je hulp bij het voorbereiden van de uitvaartplechtigheid van mijn vader. Ook de manier waarop je de plechtigheid leidde was heel fijn. Met jouw hulp is het een hele mooie plechtigheid geworden. We hebben dat ook vele malen gehoord van mensen diie erbij aanwezig waren.

Heel erg bedankt daarvoor.

 

Marjon Sessink

Beste Anita,

 

Bedankt voor het voorbereiden en leiden van de uitvaartdienst van mijn man (en onze vader). We hebben de dienst gezien als een mooi afscheid na een bijzonder heftige periode.

 

Met vriendelijke groet,

 

Fam. Anzion

Beste Anita,

 

Wij zijn je zeer dankbaar voor de mooie uitvaart van onze moeder die jij hebt verzorgd. Deze herinnering zal voor altijd blijven. We hebben ook heel veel positieve reacties van familie en vrienden gehad. De manier waarop iedereen op zijn eigen manier bij de plechtigheid betrokken werd vond men zeer ontroerend. Jouw betrokkenheid en inzet heeft tot een gedenkwaardig en mooi afscheid geleid.

Nogmaals bedankt.

 

Jos en Annelies

Beste Anita,

 

Bedankt voor alle goede en lieve zorgen tijdens de voorbereiding van de uitvaart van onze moeder. Jouw begeleiding hebben wij als zeer prettig ervaren. Wij hebben er samen met jouw een mooi afscheid van kunnen maken die onze moeder zou willen en waar wij een goed gevoel bij hadden. Nogmaals bedankt!!

Groetjes,

 

Fam. Harmsen/Schipper

Beste Anita,

 

Hartelijk dank voor de mooie foto’s en vooral voor jouw betrokkenheid en inzet. Je hebt er voor ons een onvergetelijke “mooie” dag van gemaakt. We houden er een heel goed gevoel aan over waar we ook goed mee verder kunnen. Nogmaals onze hartelijke dank ook namens mijn gehele familie.

 

Ans en Ben Arendsen

Hallo Anita,

 

Ik weet dat Frans namens de familie gereageerd heeft. Maar ik voel toch de behoefte om jou ook persoonlijk te bedanken. Voor de bijzonder mooie foto's , dat met het paard kan toch haast geen toeval zijn? Maar ook voor de bijzondere, persoonlijke en invoelende manier waarop jij de hele familie begeleid hebt in ons afscheidsproces. Jij bent echt een heel bijzonder mens. Heel, heel hartelijk bedankt! Hartelijke groet,

 

Thea Bosma-Arendsen

Beste Anita,

 

Met heel veel voldoening kijken wij terug op de warme en professionele begeleiding, die jij ons gaf bij de uitvaart van onze moeder.

Nogmaals dank voor alle goede zorgen,

 

Familie Palalic

Anita,

 

Nogmaals bedankt voor de prettige en professionele begeleiding tijdens de uitvaart van onze moeder. Mede dankzij jou heeft zij de uitvaart gekregen waar zij trots op zou zijn geweest.

Hartelijke groet,

 

Iet Horstede

Beste Anita,

 

Het verdriet van Cisca zal moeten slijten we missen haar enorm.

We hebben goede steun aan jou gehad tijdens dit verlies. Jij kwam op hele mooie ideeën die wij konden gebruiken tijdens de dienst. Wij konden zelf niet spreken tijdens de dienst dit heb jij voor ons gedaan. Ook voor de kinderen was jij heel duidelijk, zij begrepen alles. Wij hebben het dan ook als een hele mooie dienst ervaren en het boekje zag er ook heel mooi uit. Het was ook heel bijzonder dat jij een aantal weken later nog belde hoe het ging. Dat heeft mijn schoonvader als heel goed ervaren dank daarvoor.

 

Wij willen jou langs deze weg ook enorm bedanken voor de goede zorgen.

Met vriendelijke groeten,

 

Ton en familie

Hoi Anita.

 

Namens mijn moeder en mij willen wij jou nog een keer bedanken voor de goede zorg en nazorg! Wij vonden je een hartelijke en warme vrouw die gelijk bij binnenkomst ons op ons gemak stelde! Het voelde gelijk of we elkaar al kende. Vooral je medeleven en mee denken hebben wij als zeer positief ervaren! Je kwam ook met goede ideeën als we er zelf niet meer door het verdriet uit kwamen! Ook de nazorg was goed. We hebben dit afgesloten met een lach en een traan! Maar zoals je zelf zei, is dit een emotie die vlak bij elkaar ligt. We denken nog vaak terug aan de mooie herinneringsdienst die, zo persoonlijk was en door ons samen is gemaakt! Nogmaals bedankt voor alles. Je was toch een lichtpuntje in deze moeilijke tijd!

Lieve groet,

 

Lijs en Monique

Er werd alle tijd genomen, meegedacht, er was veel respect voor iedereen. Gaf heel rustig gevoel en had meteen vertrouwen dat alles goed zou gaan, dat is vooral dan heel belangrijk. Het had niet beter kunnen gaan. Alle lof.

Beste Anita,

 

Namens de familie wil ik je bedanken voor alles wat jullie gedaan hebben rondom de uitvaart van Ma. We vonden het een eervolle, en warme uitvaart. Precies zoals we het bedoeld hadden.

Nogmaals dank,

 

Carlo de Kinkelder

Anita,

 

Het is al weer een maand geleden dat wij afscheid hebben moeten nemen van mijn man -Ber Spuijbroek- Terugkijkend op deze gebeurtenis en de afscheidsdienst, kan ik niet anders zeggen “Beter had het niet gekund.” Het herinneringsboek mag ik graag bekijken en biedt troost. Hierbij nogmaals dank voor uw liefdevolle bijdrage in deze.

Met vriendelijke groet,

 

Paula Spuijbroek-de Ruijt

Goedemiddag Anita,

 

Dank voor jou mooie en warme woorden. Het was zo mooi, we denken er allemaal met veel liefde aan terug. Het was precies zoals ik het in gedachte had, zelfs het weer werkte mee. Perfect was het, hetgeen zonder jou inspanning waarschijnlijk niet zo vlekkeloos verlopen zou zijn. Nogmaals namens de hele familie onze dank hiervoor.

Met vriendelijke groet,

 

Frans en Ellen Land

Hallo Anita,

We willen je bedanken voor de begeleiding bij de crematie van Herman. Dat je de dienst op papier zo verzorgd, zelfs de songteksten vertaald, meegegeven hebt daar zijn we zeer blij mee. Nogmaals bedankt en succes met je werk.

 

Hartelijke groeten van Anneke en Aad ook namens Kitty

Dag Anita,

Wij waren ontzettend blij hoe je ons begeleid hebt. Alle complimenten!

 

Mevr. Craats

Van begin tot het einde zo goed verzorgd, op alle vlakken. Wij hebben zoveel lof ontvangen van mensen, die aanwezig waren. Dank jullie wel allemaal, in deze moeilijke periode hebben jullie met de goede zorg van jullie kant een stuk verlichting gegeven.

Wij willen onze bewondering uitspreken over de wijze waarop Anita van Cuijk-Toonen de uitvaart van mijn moeder heeft verzorgd. Het was werkelijk fantastisch en laat bij ons een zeer positieve indruk achter.

Dag Anita,

 

Bij deze wil ik je nog heel hartelijk danken voor de prachtige uitvaartplechtigheid die je voor mijn vrouw hebt georganiseerd. Alle aanwezigen waren het over eens dat ze nog nooit zo’n mooie en emotionele bijeenkomst hadden meegemaakt. Dat is zeker te danken aan jouw warmte en betrokkenheid. Je bent ons tot een geweldige steun geweest in die moeilijke dagen.

Met vriendelijke groet, ook namens de hele familie,

 

Henk van Temmen

Geachte mevrouw Van Cuijk-Toonen, beste Anita,

Hierbij willen we u bijzonder bedanken voor de voorbereidingen en uitvoering van de uitvaart van onze moeder afgelopen zaterdag. Met name de zaterdag was u op zo een fantastische manier aanwezig op deze voor ons zo moeilijke dag. We hebben als familie mede dankzij al die inspanningen een heel goed en fijn gevoel overgehouden aan het afscheid van onze moeder.

Nogmaals heel hartelijk dank.

Met vriendelijke groeten,

 

Namens de familie

Frans en Jannet Mastenbroek

Anita,

 

Langs deze onpersoonlijke weg wil ik je nogmaals bedanken voor je tomeloze inzet, we hebben het als zeer prettig, empatisch, en hartstochtelijk ervaren.

Uit het diepst van mij hart.

DANKJEWEL !

 

Chris

Beste Anita,

 

Dank voor je begeleiding tijdens en voorafgaand de crematie van onze moeder. We kunnen terugkijken op een heel mooi afscheid! Dank daarvoor!

 

Groet, Olaf en Jurgen

Beste Anita

 

Wij willen jou heel graag bedanken voor alles wat jij voor ons gedaan hebt. Vooral ook ik, dat je mij de kracht hebt gegeven om mijn brief zelf voor te lezen. Maar ook dat wij jou altijd konden bereiken wanneer we vragen hadden. De uitvaart van papa is precies geworden zoals papa en wij graag wilden.

Bedankt

 

Familie Hendriks

Familie Groenen

Geachte Anita,

 

Nogmaals dank voor de goede begeleiding bij de uitvaart van mijn vrouw Ellly Bergervoet. Vele bezoekers vonden het een prachtige uiteenzetting en spraken waardering uit zoals u het geheel heeft begeleid.

Met vriendelijke groeten,

 

Gerard Bergervoet

Beste Anita,

 

Wij willen je heel hartelijk danken voor alle goede zorgen, de ideeën en voor de begeleiding van de bijeenkomst zelf. Het deed ons echt goed dat je zo aardig en behulpzaam was en de dingen zo professioneel aangepakte. Alles verliep naar wens en we vonden het gisteren een mooie uitvaart. We houden er zeker een goed gevoel aan over. Je gaf ons alle ruimte om het persoonlijk te maken en daar zijn we dankbaar voor.

Nogmaals onze dank,

groet van

 

Lisette, Hans, Leverne, Frits, Elleke en Anja de Groot

Hallo Anita

 

Bedankt voor de goede zorgen.

 

Familie Oldenhof-Burink

Beste Anita,

 

Wij spreken onze bewondering uit over de wijze waarop jij de uitvaart van mijn moeder, Mw. J.P. Vinkestijn-Luiten hebt verzorgd. Het was werkelijk fantastisch en laat bij ons een zeer positieve indruk achter.

Met vriendelijke groet

 

Gemmie Vrolijk-Vinkestijn

Hallo Anita,

 

Namens de familie wil ik je nogmaals hartelijk bedanken voor de manier waarop jij de uitvaart van Mw. De Haan-Brinkhof afgelopen woensdag hebt begeleid. Het was persoonlijk en keurig verzorgd.

Groeten,

 

Namens de familie de Haan,

Harry Winkels

Dag Anita,

Bij deze wil ik je heel hartelijk danken voor de steun die je me gegeven hebt nadat mijn neef Wim Verheijen overleden is. Ik had het niet zonder jou gered.

Het was een mooi en bijzonder afscheid van Wim.

Hartelijke groet,

 

Tineke Rabou

Beste Anita,

Nogmaals onze dank voor je prima zorg en begeleiding! Wij vonden het een mooie uitvaart, je hebt ook mooie woorden gesproken.

Met vriendelijke groet,

 

Yvonne Kalsbeek

Hallo Anita,

 

Wij allen willen jou bedanken je was voor ons een rustpunt.

Wij hebben een heel fijn gevoel over de dienst hij was precies zoals wij dat voor ogen hadden. Dank je wel

 

Wij gaan verder met een rustig gevoel en goed waardig afscheid, dat het lastig blijft is zo .... dat mag ook Ik zelf heb veel mooie woorden teruggekregen van werkelijk iedereen ze zagen in mijn verhaal exact mijn ma dus dat doet me heel veel ook het pianospel was zo enorm prachtig.

 

Liefs Marga van de Werken-hol

Beste Anita en Niels,

 

In de eerste plaats wens ik jullie graag een heel goed en gezond 2013 toe.

Bovendien wil ik jullie langs deze weg heel hartelijk bedanken voor de prima verzorging van de crematie van mijn oom Wim Vissers.

De hele familie vond jullie verzorging zeer sfeervol en het was goed dit zo te mogen beleven. Jullie onderlinge samenwerking bleek erg goed!

Nogmaals hartelijk dank,

met vriendelijke groeten,

 

L.J.J. Vissers

Beste Anita van Cuijk,

 

Graag wil ik u nog bedanken voor de zeer prettige wijze waarop u ons door de verdrietige dag hebt geholpen. De 27ste november zullen we niet snel meer vergeten. Nogmaals, hartelijk dank, een compliment voor de menselijke benadering

 

Groet Cor van Tienhoven